Gyémántokat szedegettünk szerdán

A lábunk előtt heverő gyémántot egyikünk észreveszi-felveszi, a másikunk észre sem veszi- belerúg, a harmadikunk elmegy mellette… Mi gyémántokat szedegettünk szerdán a HR klub márciusi rendezvényén. Tovább….

 Gondolatok egy délután után…

 

A szegedi HR Klub márciusi, ünnep előtti délutánján a Bonafarm Csoporttól jöttek vendégeink. Bessenyei Zsolt két évvel ezelőtt volt nálunk utoljára. Mára már fölállította csapatát. A Picknél és a Mizonál dolgoznak HR munkatársai. Közülük kísérték el négyen.

 Jó érzés volt hallani azon kolléganőt, aki 2 éve még egyetemi hallgatóként ismerkedett a Pick HR lehetőségeivel és épített személyes kapcsolatot az akkor ott jelenlevőkkel….a mi klubunkban….majd, most már mára:   megtalálta helyét a Bonafarm csapatban…..Milyen „véletlen”….

 A helyzet értékelés, majd beszélgetés sok kérdést vetett föl:

 Milyen változásokat, hogyan, miként kellett bevezetni? Hogyan fogadtatták el a Humán Erőforrást a cégeken belül? Mit is jelent a Picknél, a Mizonál hr-esnek lenni….? Hogyan keresik a megfelelő munkatársakat a jelen megváltozott világban? Hogy készülnek a GDPR –re…? Hogy sikerül integrálni az Y és Z generációt a tapasztaltabbakhoz…?

 Milyen felelősséggel jár a jelen mikrokörnyezetben vezető cégnek lenni? Hogyan alkalmazkodnak a folyamatos újratervezésekhez?

 Hallgatóink nem csak hallgatóink voltak. Érdeklődő kérdéseikre adott válaszokból még több információt sikerült megtudnunk arról az útról, amit Bessenyei Zsolt és csapata bejárt.

 

Hogy is van? A lábunk előtt heverő gyémántot egyikünk észreveszi-felveszi, a másikunk észre sem veszi- belerúg, a harmadikunk elmegy mellette…

Mi gyémántokat szedegettünk szerdán 14.00-től a CSMKIK emeleti termében.

 

Köszönjük a különleges délutánt a megjelent vendégeknek és a résztvevőknek.

Várjuk érdeklődő kollégáinkat áprilisban, a második szerdán, 14.00-től.

 

Magyar István és PrinczKati

Klubvezetők