Szezonnyitás a szegedi humánklubban

A „Munkaerő-toborzás, megtartás, motiválás”

témakört járták körbe a HSZOSZ szegedi HR Klub szeptemberi találkozóján.

 

A klub szezonnyitó beszélgetésén Veszelovszki Rózsa Andrea, a Naturtex HRvezetője volt a klub vendége.

A humánklub összejövetele egy megemlékezéssel kezdődött, ugyanis a nemrégiben elhunyt dr. Bittner Péterre emlékeztünk, aki a Humán Szakemberek Országos Szövetségének alapító elnökségi tagjaként, egyetemi tanárként, számos kiváló publikáció szerzőjeként nemrégiben távozott közülünk. Magyar István méltató szavai után egyperces néma csenddel emlékeztünk meg a kiváló szakemberről.

A továbbiakban előadónk röviden bemutatta a Naturtex Kft. működését, termékeit, és bevezette a hallgatóságot munkavállalókkal kapcsolatos mindennapi nehézségek világába. Nagyon nehezen találnak gyakorlott, szakképzett munkaerőt, és sokszor irreális igényekkel lépnek fel, olykor már az állásinterjú alatt. A munkavállalók zökkenőmentes és minél hatékonyabb beilleszkedéséről külön programban gondoskodnak, de a HR vezető elmondása szerint ez a program egyelőre a szellemi foglalkoztatottaknál működik.

A beszélgetés során a továbbiakban témajavaslatok, illetve ötletek hangzottak el, prof. dr. Klein Sándor novemberben esedékes előadása kapcsán.