Kiadvány - és cikkajánló

Szerző(k):
Poór József
Menedzsment tanácsadási kézikönyv

Menedzsment-tanácsadási kézikönyv

A napokban megjelent Poór József, HSZOSZ elnöke szerkesztésében a Menedzsment-tanácsadási kézikönyv (Akadémiai Kiadó, Budapest, 2016. 840 oldal).

Szerző(k):
Dr. Szabó Szilva - Dr. Szakács Gábor

2016. október 5-én mutatta be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Emberi Erőforrás Intézete  a Közszolgálati stratégiai emberierőforrás menedzsment című BA tankönyvet. A szakmai bemutató apropóján a Kar Dékáni tárgyalója délelőtt 10 órakor megtelt az érdeklődőkkel. A szerzők, a szerkesztők, a kar vezetése, munkatársai és a hallgatói képviselet mellett számos érdeklődő a közszolgálati HR gyakorlat területéről képviseltette magát.

Szerző(k):
Dr.Poór József, HSZOSZ elnöke

Milyen volt a 2013-as év a HR-szakma szempontjából? Ezt kérdeztük év végén a
szakma képviselőitől. Poór József, egyetemi tanár, a Humán Szakemberek Országos
Szövetségének (HSZOSZ) elnöke szerint világosan látszik, hogy egyre fontosabb
szerepeket töltenek be a cégeknél a HR-vezetők, azonban továbbra is probléma, hogy a
kkv-szektorban még mindig nincs igazán komoly HR-munka. A szakember arról is

Szerző(k):
Harai Dénes

Az elmúlt évben megjelent egy kitűnő kézikönyv „Átalakuló emberi erőforrás menedzsment” címmel, Poór József, Karoliny Mártonné, Berde Csaba, Takács Sándor szerkesztésében, a Complex Kiadó és Üzleti Társadalomszolgáltató Kft. Gondozásában. A kötetben az emberi erőforrás menedzsment 52 szakmai tekintélye foglalta össze gondolatait e fontos területről.

Szerző(k):
Dr. Poór József – Karoliny Mártonné Dr. – Dr. Berde Csaba - Dr. Takács Sándor
Átalakuló emberi erőforrás menedzsment

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ), az MTA Gazdálkodási Tudományok Tudományos Bizottsága, a Munkaügyi Szemle és a Zsigmond Király Főiskola szervezésében 2011. október 20-án Budapesten zajlott a II. Országos Emberi erőforrás menedzsment konferencia. A konferencia anyaga reprezentatív kötetben (a CompLex Kiadó kiadása) jelent meg – az elmélet és gyakorlat hazai és nemzetközi felsőoktatási / vállalati összefüggéseket taglalva. Az Előszó (dr. Fehér János) majd a Bevezetés (dr.

Szerző(k):
Dr. Poór József - Dr. Hegedűs Henrik alezredes

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) adott otthont a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) stratégiai elnökségi ülésének, amely nem kisebb célt tűzött maga elé, minthogy a szervezeti megújulás lépéseit meghatározza. Az utóbbi évekre jellemző gazdasági válság okozta forráshiány felértékelte a kreatív megoldásokra képes emberi erőforrást, és változtatásokra, megújulásra késztette azt a humán szakmát is, amely ezzel az értékkel gazdálkodik.