Dr. Poór József

 

Dr. Poór József

HSZOSZ elnöke, közgazdász MTA doktor Hites Menedzsment Tanácsadó (CMC)

Dr. Poór József,  a Szent István Egyetem és a Selye János Egyetem habilitált és kinevezett professzora, ahol nemzetközi menedzsment, emberi erőforrás menedzsment, nemzetközi emberi erőforrás menedzsment és menedzsment tanácsadás tárgyakat oktat magyar és idegen nyelveken. Minkét karon szakvezető.

Vendégtanárként nemzetközi menedzsment, emberi erőforrás menedzsment  és nemzetközi emberi erőforrás menedzsment tárgyakat oktatott, 13 rövid nyári 6-8 hetes szemeszteren keresztül  amerikai egyetemek üzleti karain (Honolulu, Louisville, Richmond, Saginow és Cleveland) és vendégtanárként európai (Arnhem, Bukarest,  Frankfurt am Main, Isztambul, Lyon, Pitesti, Riga)  gazdaságtudományi fakultásokon.. Rendszeresen oktat a kolozsvári Babes-Bólyai Egyetem magyar szakán és szerbiai Zrenjanin Műszaki karon.

Három nemzetközileg ismert tanácsadócégnél (HayGroup, Mercer és Diebold) dolgozott ügyvezető igazgatóként és senior tanácsadóként közel két évtizedet.

Elnöke volt a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének és az Emberi Erőforrás Tanácsadók Országos Szövetségének. Alapítója volt a Magyar Franchise Szövetségnek. Négy évig képviselte az Európai Tanácsadó Szövetségek (FEACO) Végrehajtó Bizottságában Brüsszelben a kelet-európai tanácsadó szövetségeket. Küldötte a BKIK  tanácsadó-szolgáltató tagozatának.

Több mint hatszázötven publikációja jelent meg magyar és idegen nyelveken (angol, német, román és szlovák). 

Előad angolul, németül és románul. Ért és olvas franciául és oroszul. Érti a szerb-horvát és a szlovák nyelveket, valamint tanulta a kínai mandarin nyelvet.

Nős, felesége angol nyelvtanár és idegenforgalmi szakértő, Van egy fia, aki egyetemista


Nyomtatás   E-mail