Etikai kódex

 P R E A M B U L  U M

Ajánlás!

 

A HR tevékenység olyan gyakorlat alapú tudományág, amely a munka értékteremtő képességén keresztül elősegíti a társadalmi fejlődést, valamint kihat az emberek kollektív - és egyéni fejlődésére, ezen belül is a szervezeti összetartozás bonyolult összefüggésrendszerére. A HR tapasztalati tudomány, de szervesen kapcsolódik a társadalomtudomány különböző részeihez, kiemelten a Pszichológia és a Szociológia területeken.

A HR munka az emberi tényezők alapos és mély ismeretén keresztül úgy kapcsolódik a munka világához, hogy a középpontban a munka értékteremtő képessége elválaszthatatlan egységet alkot az emberi értékek tiszteletben tartásával és megbecsülésével.

A HR alapvetően gyakorlati tudomány, de korszerű elméleti ismeretek hiányában ma már nem lehet magas hatékonysággal végezni ezt a munkát. Ugyanígy nem elég könyvből megtanulni, hogy hogyan viselkednek az emberek a munka világában. („Semmi sem tesz bölccsé, csak a tapasztalás.” Szophoklész) A HR különböző szintjein beavatkozó emberek...

...Bővebben


Nyomtatás   E-mail