Konferenciák, szakmai programok

 

 "FVSZ-HSZOSZ közös szakmai nap"
2024. április 18., csütörtök


A konferencia helyszíne:Budapesti Metropolitan Egyetem, 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 11.
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött. Regisztrációját ezen a linken fogadjuk . . .
Az szakmai nap programjára a jelentkezési határidő 2024.04.11-ig!
A regisztráció 8.15 órakor, a szakmai nap 09.00 órakor, a megismételt FVSZ közgyűlés pedig 12.30 órakor kezdődik.
Tervezett program: Lásd itt

 

 "IHRM (Innovatíav HR megoldások programsorozat, VI. évad 1. rendezvény)"
KONFERENCIA
2024. JANUÁR 25. (15.30-18.00 között)

A program címe: A HR szerepe a dolgozók mentális egészségének védelmében. 
A konferencia helyszíne: Milton Friedman Egyetem, Budapest, III. Kelta u. 2.
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes online regisztrációhoz kötött. Regisztrációját ezen a linken fogadjuk . . .
Jelentkezési határidő: 2024. január 22. 12:00-ig  
Program:
15:30-tól előadások
Prof. dr. habil Bencsik Andrea, Pannon Egyetem, Selye János Egyetem: Technostressz, mint kockázati tényező a munkahelyen
Kerékgyártó Laura, Soneas Vegyipari Kft: Pszichológust vagy futócipőt adjunk a munkavállalónak? (Legjobb gyakorlatok a munkahelyi egészségfejlesztésben)
Faragó István, Wellbeing Szövetség: Miért a munkavállalók fizikai és mentális egészsége az alapja a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődésnek?
16:40-18:00 workshopok:
Faragó István: Hogyan építsünk támogató és befogadó munkahelyi környezetet, az egyéni és a közösségi igényeket figyelembe véve?
Kerékgyártó Laura: Mentális egészségünk a munkahelyen (Változásmenedzsment workshop)

Üdvönzlettel a koferencia előadói és szervezői nevében.


Frajna Piller Annamária
HR tanácsadó
+36 30 206 7298

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
 

 "Autonómia és kollaboráció az ellátási láncokban – kihívások és válaszok " 

2023. NOVEMBER 16.

Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága, Gazdaság-, Jog – és Társadalomtudomány Szakbizottságának Logisztikai Munkabizottsága, az MTA Logisztikai Osztályközi Állandó Bizottsága, a Leader`s Habits Nemzetközi Kutatói Hálózat, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara, a Selye János Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem közös szervezésében, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából "Tudomány: válaszok a globális kihívásokra": Autonómia és kollaboráció az ellátási láncokban – kihívások és válaszok, című munkabizottsági konferenciára.
Időpont: 2023. november 16. (csütörtök) 10:00-16:00
Autonómia és kollaboráció az ellátási láncokban – kihívások és válaszok című munkabizottsági konferenciára.
Helyszín: VEAB székház, Veszprém (hibrid)
A konferencia témája: Az ellátási láncok működésben jelenlévő autonómia és kollaboráció együttes megjelenése határozza meg az eredményes működést, szervezeti és ellátási hálózatok szintjén egyaránt. Ezek együttes megjelenése azonban, jelentős kooperációt és hatékony kommunikációt igényel az ellátási láncokban, ellátási hálózatokban részvevőktől. Az ellátási láncok zökkenőmentes működése kiemelt jelentőségű életünkben, ezért nagyon fontos, hogy a lokálisan és globálisam is folyamatosan változó és átstrukturálódó világunkban az érdekek összehangolása megtörténjen. A konferencia célja, az ellátási láncokban, hálózatokban jelenlévő autonómia és kollaboráció kölcsönhatásnak bemutatása, a működés során megvalósult jó gyakorlatok ismertetése valamint az újonnan kirajzolódó trendek felvázolása.
A Szervezők, szeretettel várnak minden Érdeklődőt!

 

 "INNOVATV HR - Kihívások a XXI. században" 

2023. NOVEMBER 28.

 A Humán Szakemberek Országos Szövetsége regionális szervezete a Debreceni HR Klub és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Vezetés- és Szervezéstudományi Intézete idén is megrendezi az éves HR szakmai rendezvényét „INNOVATÍV HR – Kihívások a XXI. században” címmel, mely egyben a Humán Szakemberek Országos Szövetsége 30. fennállásának jubileumi eseménye is.  
A konferencia és szakmai fórum célja egyrészt a plenáris előadások keretében olyan jó gyakorlatok, regionális munkaerőpiaci helyzetkép megismerése, ami a szervezetek gyakorlatában, mindennapjaiban kihívást jelent. Másrészt célunk, hogy a szekciókban elhangzó előadások és kerekasztal beszélgetések által lehetőséget biztosítsunk tapasztalatcserére, kutatási eredmények és szervezeti sajátosságok megismerésére. Továbbá ösztönözzük az együttműködésre a HR menedzsment területén, vállalati, közszolgálati, tanácsadói, coach, vagy felsőoktatás közegében dolgozó szakemberek, illetve a jövő szakemberei, azaz az egyetemi hallgatók számára egyaránt. 

A konferencia és szakmai fórum programtervezetét csatoltan küldjük.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a rendezvény keretében Fiatal Kutatók Szekciókat is szervezünk, ahol a szakkollégiumi hallgatók, doktoranduszok is bemutatják kutatási eredményeiket, ugyanakkor a szakmai partnerek, egyetemi oktatók, kutatók számára is lehetőséget szeretnénk adni az eredményeik, jó gyakorlataik, vagy éppen HR kihívásaik bemutatására. 

A fentiek alapján várjuk előadóként és/vagy résztvevőként: 

  • a HR szakembereket, 
  • a felsőoktatási intézmények oktatóit, kutatói, doktoranduszait, egyetemi hallgatóit, 
  • mindenkit, akit érdekelnek a HR kihívásai.

Az előadások időtartama 15 perc
Az esemény időpontja: 2023. november 28. (kedd) 9.30-16.00. 
A rendezvény jellege: személyes 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi felületen lehet: https://forms.gle/zzbnKGPXkhifuPsz7
Jelentkezési határidő: 2023. november 20. (hétfő) 
Bízom benne, hogy felkeltette az érdeklődésüket a program és egy színes, változatos témákkal bíró szakmai rendezvényen vehetünk részt együtt! 

Üdvözlettel:
Dr. Dajnoki Krisztina, egyetemi tanár, a Debreceni HR Klub elnöke, HSZOSZ elnökségi tag, a Szervező Bizottság elnöke
Dr. András Klára, Humánerőforrás és Kommunikációs Igazgató - Egis Gyógyszergyár Zrt., a Szervező Bizottság társelnöke 
Pató Gáborné dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens, HSZOSZ elnökségi tag, a Szervező Bizottság társelnöke 
Boros József, tanársegéd, a Szervező Bizottság titkára 

 

 "IHRM (Innovatíav HR megoldások programsorozat)"
KONFERENCIA
2023. MÁJUS 18. (16.00-18.30 között)

Jelentkezési határidő: 2023. május 11.
A „Képzés, fejlesztés, karriermenedzsment élenjáró gyakorlataival” ismerkedünk meg előadások és workshopok formájában az Innovatív HR Megoldások konferencia sorozat 21. eseményén. 
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
JELENTKEZÉS és RÉSZLETES PROGRAM az IHRM konferencia előadóinak bemutatkozásával és program ajánlójával itt érhető el.

 

 "SZAK- ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI TRENDEK 2022"
KONFERENCIA

2022. MÁJUS 12.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a METU - HSZOSZ soron következő konferenciájára, amelyet "SZAK- ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI TRENDEK 2022" címmel 2022. május 12-én csütörtökön tartunk ONLINE ZOOM formában.

Tisztelt Plenáris Előadók! Tisztelt Szekcióvezetők! Kedves Érintettek!  Várjuk a szekciókban az előadók és a konferenciára az érdeklődők jelentkezését!

Előadók regisztrációs oldala: https://fkk2022.metropolitan.hu/eloadoknak/
Résztvevők regisztrációs oldala: Résztvevőknek – Felnőttképzési Konferencia 2022 (metropolitan.hu)

A konferencia honlapja elkészültFelnőttképzési Konferencia 2022 – Budapesti Metropolitan Egyetem
A program folyamatos szervezés így a honlap folyamatos feltöltés alatt áll. A szekciómunkával és a plenáris programmal kapcsolatban a későbbiekben minden részletes információt megküldünk! Bármilyen észrevétele van a honlappal kapcsolatban, kérem írásban jelezze: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

  

  "Betájolva a jövőre: a kollaboráció és a konnektográfia új aspektusa"
KONFERENCIA

2021. NOVEMBER 12.

A VEAB Gazdaság-, Jog – és Társadalomtudomány Szakbizottságának Logisztikai Munkabizottsága, az MTA Logisztikai Osztályközi Állandó Bizottság, a Leader`s Habits Nemzetközi Kutatói Hálózat, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem közös munkabizottsági konferenciája a 17. OGIK Országos Gazdaságinformatikai Konferencia „A gazdaság és az informatika új kihívásai a Covid-19 után és az Ipar 5.0 előtt” című rendezvény társkonferenciájaként került megrendezésre. Bővebben: http://www.hszosz.hu/members/index.php/klubok/veszprem

 

  "Az emberierőforrás-menedzsment aktuális globális, regionális és helyi kihívásai és a COVID-19"
ONLINE KONFERENCIA

2021. MÁJUS 12.

BUDAPESTI METROPOLITAN EGYETEM (METU) ZOOM ONLINE. Program és regisztráció itt Cranet Conference 2021 – Budapesti Metropolitan Egyetem

 

2020-IX-18. Doktori védés a Szent István Egyetemen. Zsigri Ferenc kiváló teljesítményt nyújtott, melyhez ez úton is gratulálok. Nevezett, a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) HR Szakosztályának és a Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) is tagja. Felkészültségével, élményszerű védésével a jelölt igazolta, hogy ott a helye a Felsőoktatásban, tovább erősítve ezzel mindkét civil szakmai szervezet jó hírnevét.
Tudósított: Dr. Hegedűs Henrik, PhD, MHTT alelnöke, a HSZOSZ főtitkára, opponens  

 

KORONAVÍRUS-VÁlSÁG: kihívások és HR válaszok (sajtóközlemény)

  Bővebben . . . 

----------

 

Kedves HSZOSZ TAG!

Május 15-én a karantén dacára új konferencián találkozhatnak az agilis módszerek iránt érdeklődők. A MS Teams platformon megrendezendő első virtuális Agile Community of Practice-en (https://2020.va-cop.com/) közel 50 előadót hallgathanak meg a résztvevők, köztük két nemzetközi nagyágyút is, hiszen Karim Harbott (Non-executive director, Agile Alliance) és Michael Sahota (Consultant on Evolutionary Capabilities, Agilitrix, Scrum Alliance) is bekapcsolódik a beszélgetésbe. A szervezők várják azokat, akik szeretnék tudni, hogy mások mit tesznek azért, hogy rugalmasan alkalmazkodni tudjanak a gyorsan változó világ kihívásaira.
Teljes program: https://2020.va-cop.com/
Az Új Munkaügyi Szemle olvasói számára 10%-os kedvezményt biztosítanak a szervezők a jegyárakból! 
10 % - os kedvezmény KUPONKÓD-ja: FV48IF9I (ez a HSZOSZ kuponkód).
(A weboldalon a regisztrációnál a megjegyzésbe kell beírni az egyedi kuponkódot:)

Várunk mi is az első virtuális Agile Community of Practice-en, május 15-én.

Részletes ismertető. . . 

----------

 

Rendkívüli érdeklődés övezte (annyira, hogy félidőben nagyobb terembe kellett költöznünk) az "Innovatív Hr megoldások programsorozat 7." rendezvényét, amelyen a Teljesítménymenedzsment és Motiváció aktuális trendjeivel foglalkoztunk. Köszönjük a nagyszerű előadásokat és az izgalmas kerekasztal beszélgetést az előadóknak és a moderátornak, név szerint az előadások sorrendjében:
- Pék Eszter, Kincentric;
- Dr. Kovács Ildikó Éva, Szent István Egyetem;
- Gyulay Tibor, Fazékba! program;
- Lövey-Lökkös Krisztina, Kertműhely;
- Szabó Letícia, GE Gas Power;
- Fata László, Cafeteriatrend; 
- Hárskuti János, Milton Friedman Egyetem.

   "Az életminőség-fejlesztés paradigmái a 21. században"

konferencia

2019. NOVEMBER 21-22.

Az MTA Veszprémi Területi Bizottsága, Gazdaság-, Jog – és Társadalomtudomány Szakbizottsága, valamint a Stratégiakutató Intézet közösen szervezett konferenciája

  Meghívó és részletes program. . . 

 

"INNOVATÍV HR - Kihívások a XXI. században"

(Humán tőke, munkaerőhiány, megtartás-, tehetség-, munkaélmény-menedzsment)

2019. NOVEMBER 15.

Szervezők: Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar; Humán Szakemberek Országos Szövetsége; Debreceni HR Klub; Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Helyszín: Debreceni Egyetem Böszörményi úti campus (4032 Debrecen, Böszörményi út 138. TVK épület)

  Részletes program. . . 

 

 "HR SUMMIT 2019"

5 napos ingyenes online HR konferencia

2019. NOVEMBER 11-15.

Ezen a rendezvényen 5 napon keresztül több mint 30 előadó fog beszélni, a HR szakma aktuális trendjeiről.
Az előadásokat online lehet majd követni, ezért az ország bármely pontjáról bárki bekapcsolódhat.
Fontos! A “HR Summit 2019”-en a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
További részletek, programok és regisztráció itt: https://hrsummit.elmenyhr.hu/programok/

  Bővebben . . . 

 

programsorozat 4. rendezvénye

2019. MÁRCIUS 28. (CSÜTÖRTÖK) 15.00

INNOVATÍV HR – Kihívások a XXI. században

HR Szimpózium és Szakmai Fórum

2018. OKTÓBER  25. (CSÜTÖRTÖK) 09.00 

   

"A 25 éves HSZOSZ" előadássorozat

2018. NOVEMBER 14. (SZERDA) 14.00

/ FIGYELEM ! ! ! Időpont változás: 15.30 /

2018. DECEMBER 12. (SZERDA) 14.00

 

A HSZOSZ, a Pannon Egyetem, az MTA VEAB és a VKIK közös rendezvénye

2018. SZEPTEMBER 19. (SZERDA)

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ), a Pannon Egyetem, az MTA Veszprémi Területi Bizottsága (VEAB) Logisztikai Munkabizottsága és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) tisztelettel meghívja Önt a  „HATÉKONY VEZETŐ A 21. SZÁZADBAN"
A VEZETÉS, HUMÁNÉRZÉKENYSÉG, SZERVEZETI KULTÚRA ÖSSZEFÜGGÉSEI NAPJAINKBAN" című szakmai konferenciára.

Helyszín: VKIK (Veszprém, Radnóti tér 1.)

Bővebben ...

 


Nyomtatás   E-mail